Close

22 Φεβρουαρίου 2018

Sine Aliki Tainies από Πέμπτη 22/02/2018 έως Τετάρτη 28/02/2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Από Πέμπτη 22/02/2018 έως Τρίτη 27/02/2018 στις 21:00
Hostiles Every Day-Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου (2017)-

Τετάρτη 28/02/2018 στις 18:30
Hostiles Every Day-Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου (2017)-

Τετάρτη 28/02/2018 στις 21:15
Κινηματογραφική Λέσχη- “Φθινόπωρο΄΄ του Οζγκάν Αλπέρ Τουρκία 2011

Παιδική Ταινία: Από Πέμπτη 22/02/2018 έως Τρίτη 27/02/2018 στις 18:00
Lino (2018)

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Φθινόπωρο

Σκηνοθεσία: Οζγκάν Αλπέρ | Τουρκία 2011, διάρκεια 100 λεπτά

Sonbahar: Αν μη τι άλλο, η ταινία είναι ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο για τον Τούρκο σκηνοθέτη Οζγκάν Αλπέρ. Βασικό στοιχείο του φιλμ είναι οι χαμηλοί τόνοι. Η ιστορία είναι σχεδόν αδιατάρακτη, παρουσιάζοντας τον βασικό χαρακτήρα, Γιουσούφ, ως μια θλιβερή ελεγεία ενός ανθρώπου που ξόδεψε άσκοπα τα νιάτα του.

Ο Γιουσούφ, έχοντας εκτίσει φυλάκιση δέκα ετών, αποφυλακίζεται για λόγους υγείας. Είχε φυλακιστεί στα 22 του χρόνια όντας φοιτητής για πολιτικούς λόγους. Μετά την αποφυλάκισή του και μη έχοντας τι άλλο να κάνει, αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό του στη Μαύρη Θάλασσα. Εκεί τον υποδέχεται μόνο η ηλικιωμένη και άρρωστη μητέρα του. Ο πατέρας του πέθανε όταν ο Γιουσούφ βρισκόταν στη φυλακή, ενώ η αδελφή του έχει παντρευτεί και βρίσκεται πλέον σε μεγάλη πόλη. Στο χωριό ζουν πλέον μόνο γέροι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης και ο μόνος άνθρωπος με τον οποίον ο Γιουσούφ κάνει παρέα είναι ο παιδικός του φίλος, Μιχαήλ. Καθώς σταδιακά ο χειμώνας αντικαθιστά το φθινόπωρο, ο Γιουσούφ θα γνωρίσει την Εκα, μια κοπέλα από τη Γεωργία που έχει περάσει τα σύνορα για να κερδίσει χρήματα ως πόρνη, ώστε να συντηρήσει την μητέρα και την μικρή κόρη της που βρίσκονται πίσω. Ούτε η χρονική στιγμή, ούτε οι συνθήκες ευνοούν αυτούς τους δύο ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους. Κι όμως, η αγάπη γίνεται μια τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια για να αδράξουν τη ζωή και να ξεφύγουν από τη μοναξιά.

Περισσότερο από τον οποιοδήποτε συμβολισμό, όμως, το Φθινόπωρο σε αυτήν την ταινία είναι η βαθιά ανάσα που παίρνει η φύση, βγαίνοντας από το καλοκαίρι και οδεύοντας προς τον χειμώνα. Είναι τα σύννεφα που σκεπάζουν τον ουρανό, η βροχή που υγραίνει το χώμα, ο αέρας που θροΐζει ανάμεσα στα φύλλα των δέντρων, μια συνεχής αίσθηση απόλυτης και μελαγχολικής ηρεμίας που μέσα της κρύβει μια αδιόρατη αλλά τόσο δυνατή αίσθηση κίνησης.

Η ταινία είναι γυρισμένη σε ένα ορεινό τοπίο με άγρια ομορφιά: είμαστε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με την Γεωργία. Το εκπληκτικά αρχέγονο τοπίο χρησιμοποιείται από τον σκηνοθέτη με όλους τους τρόπους, δηλαδή  και στη μέρα και στη νύχτα αλλά και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, ώστε να υπογραμμιστεί το δραματικό στοιχείο που σιγοκαίει σε όλη την ταινία. Τα νεανικά όνειρα δυστυχώς ξεθωριάζουν, όπως τα δέντρα το φθινόπωρο. Το εξαιρετικό φυσικό τοπίο αντισταθμίζει το μεγαλύτερο μέρος της αδράνειας. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι μινιμαλιστικές, ώστε περισσότερο να υποδηλώνουν παρά να δείχνουν καθαρά τα συναισθήματα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.