Δελτία Τύπου

Ο Σύνδεσμος Δήμων Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνος (Κ.Ε.Δ.ΜΑ.), στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης 2020, σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ: “ΕΝΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚA”, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, στις 8.30μμ, στο Αμφιθέατρο του Αθλητικού & Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ* που αναφέρεται στα πλαστικά μίας χρήσης, στη ρύπανση που προκαλούν στις ελληνικές θάλασσες και στις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους.

Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας. Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης μας αφορά και οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι.

Είσοδος ελεύθερη

*Σκηνοθεσία – διεύθυνση παραγωγής: Σωτήρης Δανέζης.
Έρευνα – οργάνωση παραγωγής: Φανή Καρβουνοπούλου, Βαρβάρα Βαγιανού.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Άρης Βιτάλης, Σωτήρης Δανέζης, Γιάννης Μανούσος, Θάνος Τσάντας, Κώστας Δελδήμος, Αντώνης Κουνέλλας.
Μοντάζ: Κώστας Χριστακόπουλος, Κώστας Ασπιώτης, Μάγδα Μαρτζούκου.
Μιξάζ – Sound Design: Παναγιώτης Ποντικίδης.
Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου.
Color Correction: Πάνος Πολύζος.
Υποβρύχια κάμερα: «Dive in Action», Δημήτρης Καμπανός, «Aegean Rebreath», Γιώργος Σαρελάκος, Βασίλης Τσιαΐρης, Σίμος Πασχαλίδης, Βασιλική Ιωαννίδου, Μαρίνα Τομαρά, Όλγα Τσιρακίδου, Χρήστος Μιχαήλ.
Εκτέλεση παραγωγής: Palinor Media Productions.
Παραγωγή: Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.