Δελτία Τύπου

Διαδραστική κι εκπαιδευτική ήταν η εκδήλωση που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2020 στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η ταινία – ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Σωτήρη Δανέζη με τίτλο: «Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά» με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος κλήθηκε, ως οικοδεσπότης, από τους διοργανωτές να δώσει το έναυσμα για την έναρξη της εκδήλωσης, συνεχάρη κατ’ αρχήν και δράττοντας μία ακόμα ευκαιρίας, τον ΣΠΑΠ για την διαχρονικά, πλούσια και καταλυτική του δράση στην προστασία του Περιβάλλοντος, δήλωσε πως: «θα μεταδώσουμε το μήνυμα της αποψινής βραδιάς όσο ευρύτερα μπορούμε! Στην πράξη, το μήνυμα δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη κι ενίσχυση της ανακύκλωσης και η παράλληλη μείωση της υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, κάτι που για τον Δήμο μας, αποτελεί πρώτιστο και βασικό στόχο».

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος δεν παρέλειψε να συγχαρεί και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη -παραγωγός του ντοκυμαντέρ- το οποίο έχει θέσει ως στόχο τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης που προκαλούν την ανεπανόρθωτη ρύπανση στις θάλασσές μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μάνος Γεωργάτος, καλωσορίζοντας με τη σειρά του, τους παρευρισκόμενους, τόνισε πως: «Είναι χρέος μας, κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το Περιβάλλον και αυτό κάνουμε».

Με το πέρας της προβολής του ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης και δημοσιογράφος  Σωτήρης Δανέζης παραδέχτηκε με σεμνότητα, ότι: «πάντοτε υπάρχει μία δυσκολία να εκφράσεις με λόγια, αυτό που έχεις ήδη εκφράσει με εικόνες» τονίζοντας πως, η ώρα της αλλαγής στις συνήθειες και τις συμπεριφορές μας (όπως η εξάρτησή μας από τα πλαστικά μίας χρήσης) έχει φτάσει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνος Χρήστος Στάμος, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αργύρης Λάσκος & Γιώργος Ζορμπάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μπούσουλας & Στέλιος Γεραμάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης Κωνσταντίνος Κουλούκουσας και οι τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Νέας Μάκρης Γιάννης Κυριακού & Βασίλης Αχλάδης.